Voka ondernemers magazine: Bee-Charged neemt intrek in kmo-unit

We installeren alleen slimme laadpalen

Bee-Charged in Ingelmunster verdeelt, levert en installeert laadpalen en energiemeters met advies en service na verkoop, voor zowel particulieren als bedrijven en hun medewerkers. Het bedrijf heeft recent zijn intrek genomen in een kmo-unit. “Een noodzakelijke investering willen we verder kunnen groeien.”

Na een aantal jaren ervaring in de zonnepanelen- en laadpalensector startte Dries Vandenbruwaene met zijn eigen onderneming Bee-Charged. “Projecten met één laadpaal of meerdere laadpalen, ze zijn allemaal welkom bij Bee-Charged. We bekijken welke ingrepen er nodig zijn om ze te installeren, welk type laadpaal ideaal is, enz. Heel belangrijk: we installeren alleen slimme laadpalen. Die laden op het meest voordelige moment en kan je instellen om zeker tegen een bepaald tijdstip je auto vol te laden.” 

Sinds de oprichting een kleine 2 jaar geleden, mocht Bee Charged al een 300- tal laadpalen installeren. “We mikken op zowel ondernemers als particulieren, maar merken dat de opdrachten vooral vanuit ondernemershoek komen. Dan installeren we laadpalen bij het bedrijf en ook bij de medewerkers thuis, zodat ze hun bedrijfswagens ook thuis kunnen opladen.” Dat medewerkers hun wagen bij hen thuis kunnen opladen is echt wel een must, vindt Dries Vandenbruwaene. “Ik heb het zelf uitgetest om te weten waarover ik spreek: ik heb 6 maanden mijn wagen niet meer thuis opgeladen. Je betaalt niet enkel méér als je oplaadt bij publieke laadpalen, het zorgt ook voor een groot verlies aan comfort.” 

Bee Charged slaagt erin om bij elk type woning een laadpaal te installeren. “Er is altijd wel een mogelijkheid. Kunnen we de laadpaal niet kwijt op een oprit, dan is de garage, het tuinhuis,… meestal wel een optie. Bij een appartement kunnen we vaak van bij de tellers in de kelderverdieping vertrekken naar een vaste parkeerplaats. Is die vaste parkeerplaats er niet, dan is een publieke laadpaal op één van de parkeerplaatsen voor de deur nog altijd een optie. Dan zorgen wij ervoor dat er een factuur kan opgemaakt worden voor de tankbeurten voor elke bewoner of bezoeker.” 

Extra opslagruimte 

Bee-Charged heeft recent zijn intrek genomen in een kmo-unit in Ingelmunster. “Dat is een investering die nodig was om verder te kunnen groeien. In eerste instantie hadden we dringend extra opslagruimte nodig. Op onze nieuwe locatie hebben we bovendien ook kantoren voorzien, zodat we op termijn extra sales- en administratieve medewerkers kunnen aanwerven. We kunnen er de klanten ook in een meer professionele omgeving ontvangen en er eventueel ook opleidingen organiseren.” 

Het bedrijf onderscheidt zich van conculega’s dankzij een doorgedreven persoonlijke aanpak, zegt Vandenbruwaene. “Daar waar je elders misschien sneller een standaard antwoord krijgt, gaan wij samen met de klanten op zoek naar de beste oplossing voor hun noden. Dat is ook hetgeen ik zelf het liefste doe: die puzzel leggen om het uiterste te halen uit elke laadpaal. We nemen echt de tijd om alles goed uit te leggen.” (JM – Foto DD) 

www.beecharged.be

Bron : https://www.voka.be/nieuws/west-vlaanderen-ondernemers-2024-1/bee-charged-neemt-intrek-kmo-unit