MIJLPAAL VOOR BMW IN BELGIË

HELFT AFGELEVERDE NIEUWE AUTO’S HEEFT EEN ELEKTROMOTOR

Voor het eerst in de merkgeschiedenis heeft de helft van de afgeleverde nieuwe BMW’s in de voorbije maand augustus een elektromotor als aandrijving. Dat is een ongekende mijlpaal voor de marktleider, die aantoont dat de Belgische professionele en particuliere markt massaal investeren in duurzame elektrificatie.

BMW Group Belux

Van de nieuw ingeschreven BMW’s in augustus in België was 32,4 % een plug- in hybride (951 stuks) en 16,9 % volledig elektrisch (496 stuks). BMW is overigens ook het merk waarvan het meeste volledig elektrische wagens werden ingeschreven in de eerste 8 maanden van het jaar (3.161 stuks).

De sterke cijfers zijn te danken aan de grote vraag naar de elektrische BMW iX3, de BMW iX en de BMW i4. Nog niet in de leveringen maar wel net gelanceerd is de gloednieuwe BMW iX1, de allereerste volledig elektrische kleinere SAV in het BMW gamma en in zijn configuratie met verbrandingsmotoren (BMW X1) traditioneel een bestseller in België en Luxemburg. Het elektrische BMW-gamma wordt dit najaar verder vervolledigd met de nieuwe BMW i7, het elektrische vlaggenschip van het BMW-gamma.

Het elektrische vlaggenschip van het BMW-gamme, de i7
Het gloednieuwe vlaggenschip van het BMW-gamme, de i7

Elektrificatie en duurzaamheid gaan bij BMW hand in hand. Zo wordt het nodige kobalt voor de batterijproductie door BMW rechtstreeks aangekocht bij gecertifieerde mijnbouwers in Australië en Marokko om sociale en ecologische mistoestanden bij de ontginning te vermijden. Verder maakt de elektrische drivetrain van de jongste generatie elektrische BMW’s gebruik van synchroonmotoren die zonder (permanente) magneten werken en waarvoor dus ook geen zeldzame materialen nodig zijn. Vanop de tekentafel via interieurs met gerecycleerde visnetten, over de gebruiksfase tot bij de recyclage illustreert BMW dat duurzaamheid meer is dan wat er (niet) uit de uitlaat van een auto komt.

Ook in België wordt daaraan gewerkt, denk maar aan de 10 BMW eDrive zones in grote steden, waar hybride BMW’s van de jongste generatie automatisch de benzinemotor uitschakelen bij het binnenrijden. Of aan ons scholenproject, waar we 30 auto’s aan technische scholen schonken als investering in jonge technici van de duurzame technologie van morgen.

Bron: Mobility Business Solutions